Medicina Alternativa

Acnee :

Hreanul : ras şi macerat în oţet dă o soluţie pentru vindecarea acneei.

Arpacaşul : este considerat vindecătorul pieli.

Împachetări cu terci de arpacaş : se macină fin arpacaş, se amestecă cu apă de la fântână şi se pune pe foc într-un vas nemetalic, amestecând continuu, vreme de 5-10 minute, apoi se lasă să se răcească la temperatura camerei. Terciul obţinut se aplică pe porţiunea de piele bolnava, timp de 15-20 minute, apoi se clăteşte bine cu apă călduţă. Aplicarea se face cât mai des.

Ceai de arpacaş : 2 linguri de arpacaş prăjit într-o tigaie fără ulei vreme de 10 minute, se fierbe apoi în apă de fântână tot 10 minute [vasul să fie nemetalic] . Se bea zilnic, călduţ sau rece, eventual îndulcit cu miere. În plus suferinzi de acnee să mănânce cât mai mult arpacaş. Rezultatele vor fi foarte bune .
Bube Dulci :

Morcovul : copt şi sfărâmat vindecă bubele dulci
Coptură, puroi la deget :
Se pune pe locul respectiv zahăr pudră, zahărul absoarbe secreţiile şi distruge mediu prielnic înmulţiri microbilor.

Se pune pe locul respectiv frunză de aloe tăiată cu partea zemoasă pe rană. Se bandajează, după un timp frunză de aloe va trage tot puroiul şi rana se va vindeca.
Fistula periana :

Metoda cu frunze de varză : frunzele exterioare ale căpăţânei de varză se taie de pe cocean şi se spală în apă în care se pune zeamă de la o lămâie. Se scot şi se şterg cu un prosop curat. Se taie nervura frunzei cu un cuţit. Pe un fund de lemn se pisează foaia de varză cu un sucitor, până se înmoaie şi iese sucul din ia. Foaia de varză se pune apoi pe un tifon curat şi se aşeză pe locul inflamat. Se lasă 5-6 ore după care se repetă operaţia. Înainte de fiecare aplicare se spală locul cu puţin ceai de muşeţel călduţ. Tratamentul se repetă până se curăţă locul. Poate să dureze 3-4 zile. Uneori coptura este însoţita de temperaturi de 40 grade. După cel mult 2-3 aplicări umflătura se sparge iar locul trebuie curăţat si se continuă până la vindecarea complectă.
Combaterea albuminei :

Faceţi o infuzie de 15 gr de rădăcină de ţelină, amestecata cu rădăcină de sparaghel, de mărar, de ghimpe si pătrunjel [aceleaşi cantităţi] care trebuie opărite cu 150 ml de apa in clocot . Lăsaţi sa se infuzeze, strecuraţi si adăugaţi o cantitate dublă de miere [ 300 gr ] in aşa fel încât sa obţineţi un amestec siropos, numit in bătrâni ” Siropul celor cinci rădăcini ” .

IMPORTANT : rădăcinile trebuiesc uscate si mărunţite.

Anemie :

Pentru adulţi : 30 gr rădăcină de hrean rasă, pusă intr-un litru de vin. Amestecul se lasă la macerat 8-10 zile după care se strecoară. Se consuma 50 ml de vin înainte de masa.

Pentru copii : Hreanul se taie in rondele fine si se acoperă cu zahar. Din sucul format se administrează in fiecare zi câte o linguriţă.
Arterita tromboflebita :

Prima măsură care trebuie luată este trecerea imediată la un regim alimentar dietetic bazat mai ales pe legume şi-n special pe consumul de multă ceapă, fructe proaspete si din când în când lactate.

Metode de tratare : se beau trei căni de ceai pe zi din următorul ceai
scoarţă de castan sălbatic 15 gr.

coaja de salcie 15 gr.

coada şoricelului 15 gr

troscot 15 gr

Se amestecă bine plantele apoi se face o infuzie din trei linguriţe de amestec opărite cu ½ litri de apă. Primăvara ar fi bine să folosiţi plante proaspete.

Ceaiul de ghimpe [ ruscus aculestus ] : se pun doua linguriţe de plantă la o cană de apă si se fierb 1 minut. Se beau doua căni pe zi, îndulcite cu miere de albine.

Masaj general al întregului corp, pentru a pune sângele în mişcare si masaj al piciorului bolnav, cu alifie de gălbenele sau alifie cu gaz.

Metoda Maria Treben : se bea dimineaţă, înainte de masă cu o jumătate de oră, o cană de ceai de coada calului, la fel şi seara cu o jumătate de oră înainte de culcare [ o linguriţa de plantă se opăreşte cu o cană de apă şi se lasă să se infuzeze 30 de secunde ] . Peste zi se beau 4 căni de ceai de urzică [ de preferinţă proaspăta ] puţin infuzată, în ceai se pune şi o linguriţă de bitter suedez. Extern se aplică şi compresii cu bitter suedez.
Astenie :

Lăsaţi sa se macereze vreme de 8-10 zile, 100gr seminţe de mărar intr-un litru de vin roşu natural . Filtraţi lichidul si beţi după fiecare masa cate un pahar .

Ciuperci :

Încercaţi să puneţi oţet pe porţiunile afectate de ciupercă. Explicaţia este următoare : ciuperca de orce natură ar fi, trăieşte într-un mediu alcalin. Punând oţet care este acid, cu badijonări cât mai dese, pe o perioadă de timp cât mai îndelungată, chiar şi după dispariţia ciupercii, ia nu va mai apărea deoarece nu poate în mediu acid creat de oţet. Totul depinde de consecvenţa cu care aplicaţi acest tratament.
Negi :

se pot vindeca printr-o masare cu coajă de nucă pe locul respectiv timp de câteva zile sau se poate pune pe neg o bucăţică mică de coajă verde de nucă [cu partea zemoasă] sub un plasture, pe timp de noapte. Se mai pot masa cu ulei de ricin de trei ori pe zi . Şi aluniţele se pot trata cu ulei de ricin masându-le de trei ori pe zi dar tratamentul este de durată, nu vă aşteptaţi la ceva rapid.
Pentru vindecarea lipomilor:

Un remediu foarte eficient şi rapid este : fixarea cu ajutorul unui leocoplast a unei monede de cupru bine curăţată pe locul respectiv, astfel ca lipomul să fie acoperit complet, în 2-3 zile el dispare.
Verucile :

sunt nişte pete ca nişte pistrui numite medical veruci plane. Amestecaţi 50gr rostopasca uscata, transformata in pulbere, cu 15gr lanolina, 10gr vaselina si 10 picături de acid fenic . Se unge rana se aplica un pansament si se tine 3 zile . Se repeta săptămânal pana la vindecare.

Tamponări locale cu esenţa de genţiană sau bitter suedez sau ceai de tătăneasa si muguri de plop .
Creşterea părului la copii:

Se recomandă uleiul de ricin. Se aplică de două ori pe săptămână seara înainte de culcare. Pielea capului se masează bine cu ulei de ricin, se lasă toată noaptea să acţioneze, apoi dimineaţa se spală cu şampon. După ce se restabileşte creşterea părului se continuă tratamentulodată la două săptămâni
Pelada:

Uneori boala se moşteneşte , alteori cauza este un soc pshiic puternic accident , moartea cuiva , o dezamăgire puternica , raze Roengen etc. Soluţiile prescrise pentru regenerarea parului sunt aceleaşi ca la combaterea cheliei : Tinctura de ardei iute – 200 gr ardei iute se macerează 7-8 zile in 100 ml alcool . Se fac frecţii energice la rădăcina parului de doua ori pe săptămână . Alifie de propolis , se găseşte in magazinele de specialitate – se fac frecţii zilnice , prin masaje energice , 3-4 săptămâni la 5-6 luni , pana începe sa crească parul .

Oţet de mere – se aplica pe pielea capului de 6 ori pe zi , masând uşor .

Oţet de usturoi – 30 gr usturoi pisat se macerează 10 zile in 1/2 litru oţet de mere , se aplica compresii puse pe cap si ţinute toata noaptea . Se recomanda odihna , linişte si beţi zilnic 2-3 căni de ceai de ciuboţica cucului .

Omagul : clătitul cu ceai de omag, face să crească părul.

Nucul : Lăsaţi sa fiarbă 1/2 de ora in 300grame untura topita nesărată 20 grame muguri de nuc. Omogenizaţi amestecul intr-un mojar si păstraţi amestecul astfel obţinut intr-un vas de porţelan. Ungeţi-vă pielea capului cu acest unguent , de preferat după ce aţi făcut baie .
Calcaie uscate:

Se strânge urina vreme de 2 zile, a treia zi se încălzeşte şi se ţin picioarele la înmuiat timp de 30 minute, [trebuie să fie destul de caldă] după care se freacă cu o piatră ponce. Se ung călcâiele cu alifie de gălbenele. Baia se face la 3 zile, alifia se foloseşte zilnic. După circa 1 lună veţi avea călcâie de mătase.
Erizipelul :

o reţetă sigură pe o perioadă scurtă – cumpăraţi de la farmacie 2 flacoane de ampicilina, 2 pliculeţe de burovin şi comandaţi la farmacie o soluţie contra epidermofiţiei, compusă din ; iod metaloid 1gr + acid salicilc 3gr + glicerină 10gr + alcool de 70 grade 100ml. Luaţi medicamentele în modul următor : ampicilina câte 2 capsule odată la interval de 6 ore, timp de 5 zile. Cu soluţia contra epidermofiţiei se badijonează talpa piciorului şi mai ales spaţiile dintre degete. Cu burovinul se pun comprese pe locurile dureroase. Se recomandă repaus la pat.
Monturi:

Preventiv : în momentul când apare durerea caracteristică şi roşeaţa aferentă, să se aplice un badijonaj cu tinctură de iod. Acest procedeu trebuie repetat 2-3 seri la rând [se poate face şi peste zi]. Aici apare o capcană. Deoarece durerea dispare după prima badijonare şi persoana uită să o mai repete. Şi în primul rând să se renunţe la tocuri înalte. Curativ : tratamentul cu iod, aplicat cu perseverenţă, vreme de 1-2 ani, face să dispară chiar şi monturile gata formate. La persoanele cu piele mai sensibilă după 4-5 zile de badijonări se va face o singură dată pe zi, se poate produce o descuamare a pielii. Se întrerupe tratamentul şi se reia numai după ce se vindecă pielea.
Hepatita :
Important : aveţi nevoie de multă odihnă şi de regim alimentar. Primăvara faceţi o cură de dovlecei şi fasole verde [ciorbă, mâncare, salată] conţin substanţe care refac celula hepatică. Consumaţi multă urdă şi lapte bătut, conţin metionină, importantă în refacerea celulei hepatice, carne de vită şi pasăre în cantităţi mici şi nu fiartă, prăjită la grătar, mai în sânge dacă-o puteţi mânca. [renunţaţi la medicamente sunt toxice] începeţi tratamentul cu pedicuţa care conţine radium şi este un adevărat miracol.

1. ceai de pedicuţă : 1 linguriţă de plantă, tocată dar nu prea mărunt, se pune într-o cană peste care se toarnă un sfert de litru de apă clocotită. Se lasă să stea 5 minute acoperită, se strecoară şi se bea călduţ înghiţitură de înghiţitură, de trei ori pe zi, înainte de mese cu 20-30 minute.

2. ceai de armurariu : îl găsiţi la plafar şi îl măcinaţi prin râşniţa de cafea. 1 linguriţă şi jumătate de făină de armurariu se opăreşte cu o cană de apă în clocot, se lasă acoperită 5 minute să se infuzeze se strecoară şi se bea călduţ înghiţitură de înghiţitură, se poate îndulci cu miere de albine.

3. polen [polenolecitină] : se cumpără de la plafar, sunt granule din care se iau zilnic 1-3 linguriţe înainte de mese.

4. tinctură de propolis : 30 picături în ceai sau în apă [1 pahar] de trei ori pe zi, înainte de mese.

5. bitter suedez : comprese pe ficat. Se unge pielea cu alifie de gălbenele, apoi se pune o compresă de tifon umezită cu bitter suedez. Peste compresă se pune un prosop şi o pungă de plastic ca să nu devină rece. Se pune seara şi se doarme cu ea peste noapte.

6. comprese calde cu coada calului : se pun alternativ cu cele de bitter suedez, dimineaţa coada calului, seara bitter suedez. Se iau 2 mâini bune de plantă proaspătă [se găseşte până în septembrie] care se bagă într-un săculţ de tifon, aşezat într-o sită, pusă peste aburi unei oale cu apă care fierbe. Când planta se-nmoaie şi e aproape fierbinte, o aplicaţi pe ficat, învelind-o cu un prosop. Aplicaţiile cu comprese pot dura de la 30 minute la 2-3 ore. Cu cât mai mult cu atât mai bine.

7. ceai de rădăcină de pătrunjel : se pun 3 rădăcini de pătrunjel la ½ litri de apă. Se fierb până ce apa rămâne la jumătate. Se bea călduţ, înainte de masa de dimineaţă.

8. ceai de obligeană : rădăcină uscată [de la Plafar] sau crudă [creşte în locurile cu bălţi, alături de papură se deosebeşte de aceasta prin rizomi – rădăcinile groase, maronii la suprafaţă şi roz înăuntru, iar în loc de puf maroniu pe care-l face papura, obligeana face pe tijă orizontală nişte muguri ca ştiuleţi de porumb. Se foloseşte sucul crud obţinut prin mixare. Se ia de 3 ori pe zi, astfel : 3 linguri înainte de masă şi 3 linguri după masă Obligeana uscată – se pune o linguriţă de plantă într-o cană de apă şi se lasă să stea peste noapte. Dimineaţa se strecoară şi lichidul obţinut se pastrează în frigider. Se foloseşte la fel ca sucul de plantă proaspătă.
O altă reţetă : această reţetă a dat bune rezultate în multe cazuri.

Ingrediente : 3 kg morcovi tineri, 3kg miere de albine, 3 kg lămâi şi 1 kg pătlagină. Morcovii se dau pe răzătoarea mică, lămâile se taie mărunt, pătlagina se fierbe într-un litru de apă, la foc mic până rămâne o cana. Se amestecă toate ingredientele, se pun în borcane şi se păstrează la frigider. Se ia în fiecare dimineaţă 1 lingură, pe stomacul gol, înainte de masă. Regimul este obligatoriu.

 

Reţetă pentru ciroză, bilă, cazuri hepatice

Planta cea mai bună pentru aceste boli este Rostopasca, planta se găseşte uşor şi se recoltează cu tot cu rădăcină, flori şi păstăi verzi de seminţe, se pune la uscat circa 10 zile. Într-un litru de apă în clocot se pune o mână de plantă mărunţită [uscată] circa 20gr şi se fierbe 15 minute. Se strecoară şi se pune la frigider. Timp de 15 zile se beau câte 3 ceşcuţe pe zi [3x50ml] cu 30 minute înainte de fiecare masă, în tot acest timp nu se mănâncă decât cartofi fierţi sau copţi fără sare, pâine fără sare prăjită la discreţie. Altceva nimic de mâncare în timpul tratamentului. Rezultatele vor fi foarte bune şi nu mai trebuie să ţi regim toată viaţa[pentru cei care au avut hepatită]
Herpes:

Virusul herpesului rămâne în organism, chiar si după vindecările temporale. El recidivează adesea [ la femei, mai ales în perioadele menstruale ] după boli febrile sau indigestii. Ar fi de dorit ca în afara tratamentului pe care vi-l recomandăm, să urmăriţi ce alimente anume produc izbucnirea herpesului. Eliminaţi-le din alimentaţie şi instituiţi o dietă cât mai bogată în enzime şi în lichide. Se recomandă comprese, badijonări, apiterapie.

Ceaiul de roiniţă : 2 linguriţe la o cană de apă opărită. Se pun comprese pe locurile atinse de mai multe ori pe zi.

Alifia de roiniţă : Se prepară la fel ca alifia de calendula – doi pumni de plantă proaspătă se înăbuşă în osânză curată de porc, se lasă să se răcească, apoi se încălzeşte la aburi şi se strecoară, se ung locurile bolnave de mai multe ori pe zi. Roiniţa întârzie recidivarea herpesului în proporţie de 70% .

Tinctura de propolis : este un preparat apicol, se găseşte de vânzare la albinarii din pieţe şi la magazinele de specialitate, comprese sau tamponări de mai multe ori pe zi. Sau unguent cu propolis care are acelaşi efect, ungeţi zona afectată de mai multe ori pe zi.
Afectiuni Cardiace:

Una dintre cele mai faimoase plante medicinale, pentru inimă este vâscul. Această plantă are proprietatea miraculoasă de a reglementa tensiunea arterială, coborând-o când este prea ridicată, ori dimpotrivă, normalizând-o, dacă este prea coborâtă. În felul acesta inimile neliniştite se potolesc şi funcţia lor se întăreşte. Toate neplăcerile legate de hipertensiune –ridicarea sângelui la cap, senzaţiile de ameţeală, zumzăitul în urechi şi tulburările de vedere, tahicardia, se liniştesc.

Se beau trei căni de ceai de vâsc pe zi, înghiţitură cu înghiţitură. Este recomandat chiar şi oamenilor care nu sunt bolnavi de inimă, să facă cure preventive cu ceai de vâsc, vreme de şase săptămâni.

Trei săptămâni se beau trei căni de ceai pe zii, două săptămâni se beau două căni de ceai pe zii, iar o săptămână, o cană de ceai pe zii. Circulaţia sângelui se restabileşte complet în acest răstimp. Pentru a menţine starea de sănătate e indicat să fie continuată cura de ceai, vreme de un an, bându-se o cană de ceai dimineaţa.
PREPARAREA CEAIULUI: o linguriţă cu vârf de vâsc se pune într-o cană cu apă rece (1/4 l) să stea peste noapte. Dimineaţa se încălzeşte uşor, apoi se strecoară. Dacă e nevoie de o cantitate mai mare de ceai pe zi, el trebuie ţinut călduţ într-un termos, sau se încălzeşte la fiecare întrebuinţare, într-un vas cu apă în clocot. Vâscul are şi proprietăţi anti-cancerigene.
La fel este si sucul de vasc facut prin mixarea bobitelelor albe , a frunzelor si ramurelelor fragede . Se iau peste zi 25 de picaturi in putina apa , pe stomacul gol ,la jumatate de ora de micul dejun si inainte de a merge la culcare .
Pentru hipertensiune este recomandat să măncaţi în fiecare zi 4 căţei de usturoi înghiţiţi ca un medicament.

Este recomandat şi-n următoarele boli : cancer, slăbirea sistemului imunitar, artroză, depresiuni psihice, suferinţe nervoase, astmă.

Reacţi secundare : Pot apărea alergi secundare atunci când vâscul nu e recoltat de pe un copac potrivit. Cel mai bun este cel de pe măr.
Tot pentru tensiunea arterială : 30gr frunze uscate de căpşuni sau fragi, se dau într-un clocot într-un litru de apă. Se bea ceai la discreţie în cursul zilei.

Lasă un răspuns

Translate »
Suna Acum